Muzikanten

Ritmesectie en zang
Toets- en bassectie
Trombonisten
Saxofonisten
Trompettisten

Ritmesectie en zang

Laten we beginnen met de belangrijkste: Oliva Peeters (rechts op de foto), de koningin van de glimlach, op darabukka, djembé en grote trom; Paul Kuijpers, met majestueuze snor, grote trom, djembé en klein spul; Erwin Huibers: (links) snare met bekkens en als het moet de hele batterij in zijn eentje; Maarten van den Berg (2e rechts) op conga’s, darabukka en ander klein spul.

Naast deel uit te maken van de ritmesectie, heeft Maarten van den Berg een stem die je nooit meer vergeet! In alle talen die de aardbol kent, zingt hij Kladderadatsch naar hogere sferen. Het is niet zeldzaam dat hij daarbij zijn sublieme voetenwerk ten tonele brengt.

Toets- en bassectie

Een onmisbare klankkleur binnen de diverse muziekstijlen die Kladderadatsch ten gehore brengt is de accordeon, met overtuiging bespeeld door Loes van Dijk. Soms verbindend, dan weer excellerend.

De sousafoon: een instrument dat door zijn omvang en uitstraling respect afdwingt. Het meest gefotografeerd van alle instrumenten. Als een rots in de branding torst hij de sousafoon alsof hij een fietsband om zijn schouders heeft: Brendan McCarthy, met een schouderpartij die wel twee sousen kan dragen.

Trombonisten

Elegant en in staat tot fantastische glissando’s, een muzikale glijpartij, de trombone. Bespeeld door de partijideoloog van Kladderadatsch: Mathijs van de Sande; in perfecte combinatie met Bart van Dam (links op de foto), de man met een perfect gevoel voor ritme en timbre. Het trio is pas rond met onze rijzende ster David van Loon (onder), the man with the gliss.

Saxofonisten

De vingervlugge loopjes, een veelkleurig samenspel, hoge hese en lage diepe klanken, de houtsectie biedt het allemaal. De meester van de jazzy loopjes, met de kleine sopraansaxofoon vaak de rest overstemmend, Harm Blanken (2e van rechts). Zeker zo vingervlug en met veel gevoel voor harmonie en melodie, Angela Koopmans (2e van links) op altsaxofoon. Verantwoordelijk voor een groot aantal arrangementen en een grote inbreng in de muzikale hechtheid van Kladderadatsch: Marieke den Biesen (links op de foto) op tenorsaxofoon. De man die de zware klank van de baritonsaxofoon moeiteloos verbindt met de voortstuwende loopjes op de klarinet: Johan Gudden (rechts op de foto).

Trompettisten

Onontbeerlijk voor vele soorten muziek; overheersend maar ook dienend: de trompet, schallend en waar het moet een tedere toon. De man die met zijn klanken de geschiedenis van Kladderadatsch verbeeldt: Jan Gerritsen. Van hoog tot laag, met loopjes die je terugbrengen in Afrikaanse sferen: Marja Schoneveld.